TIOP

Az Ecsedi Báthori István Református Gimnázium és Kollégium még 2008-ban benyújtott egy informatikai eszközök beszerzésére irányuló pályázatot, amelyet az ország sok más intézményéhez hasonlóan meg is nyert, de sajnos a többfordulós közbeszerzési eljárások miatt nagyon elhúzódott. Már mindenki azt gondolta, soha nem is lesz eredménye, amikor váratlanul jött a hír 2010 őszén, hogy a megnyert pályázatok támogatói szerződését el kezdték kiküldeni.
Egy olyan intézménynek, mint a Nagyecsed városában működő kis gimnázium, óriási segítséget, támogatást jelent, hiszen önerőből nem tudunk ilyen mértékű beruházást véghezvinni. Nagyecseden 1994-ben indult református gimnázium város támogatásával és az eltelt 17 év alatt, 13 osztály ballagott el, összesen 221 diák szerezett érettségi bizonyítványt nappali tagozaton. A 2007/2008-as tanévtől kezdve esti képzést is indítottunk, azzal a céllal, hogy még többfelé közvetítsük a keresztyén hitet, felnőttnek, gyereknek megmutassuk Isten szeretetét, közelségét. A fenntartó, Nagyecsedi Egyházközség és a gimnázium valamennyi dolgozója fáradságot nem kiméivé munkálkodik napról-napra azért, hogy biztosítani tudják az intézmény működését, és minél több diák válassza az intézményt. Remélhetőleg a TIOP-os pályázat is közrejátszik abban, hogy az intézmény tovább tudja növelni az oktatás-nevelés terén nyújtott színvonalát. Legfőbb célunk az, hogy a nehéz anyagi körülmények között nevelkedett tehetséges gyerekeket felkaroljuk és legalább az intézmény falain belül biztos, kiegyensúlyozott, lelki békét árasztó környezetet teremtsünk számukra. Persze a technikai fejlődés által nyújtott előnyökkel az intézmény is szeretne élni, igy már márciusban minden pedagógus részt vett az ,JKT eszközök használata” cimú képzésen.
A karácsonyi ajándék gyanánt érkezett eszközök azóta minden nap működnek, igy még szinesebb tanórákat, felkészítő, felzárkóztató foglalkozásokat tudunk tartani esti és nappali tagozaton egyaránt. Az iskola 6 multimédiás számítógépet kapott 4 interaktív táblával, hozzátartozó laptoppal, projektorral, táblaszoftverrel, hangszóróval felszerelve 6.219.338 Ft. értékben. A pályázatnak köszönhetően az intézmény gépparkja olyan szintre ért, hogy szeptembertől ECDL Start vizsgát szervezünk az intézmény diákjainak. Akik részt vesznek ezen a tanfolyamon egy számitógépes ismeretekről ECDL, az Európai Unió országaiban elismert bizonyitványt kapnak. Ez a fejlődés remélhetőleg közrejátszik abban, hogy több diák válassza intézményünket, hiszen a nálunk tanultak szellemileg, lelkileg megerősödve lépnek a nagybetűs életbe.
A mai világunkban Isten szeretete mellett a megszerzett tudás az, amit nem veszíthetünk el, igy mindig emlékezzünk a Biblia üzenetére:

„Ugyanerre pedig teljes igyekezetei is fordítván, a ti hitetek mellé ragasszatok jó cselekedetet, a jó cselekedet mellé tudományt”.(Pét. 11,1,5)

Fodorné Nyíregyházi Edit
intézményvezető

11030720_463160870502335_793206626_o

Print Friendly